Vești bune pentru Europa: Produsele din plastic vor fi interzise

Parlamentul European a aprobat, pe 27 martie 2019, interzicerea produselor din plastic de unică folosință.

Printre produsele care vor fi interzise în UE se numără și paiele din platic de unică folosință.

Potrivit Comisiei Europene, mai mult de 80% din deșeurile marine sunt din plastic. Produsele vizate de această legislație constituie 70% din totalul deșeurilor marine. Din cauza vitezei lente de descompunere, plasticul se acumulează în mări, oceane și pe plajele din UE și din întreaga lume. Urme de plastic sunt găsite în organismele marine precum broaște țestoase, foci, balene si păsări, dar și în pește și fructe de mare, de aici fiind prezente în lanțul alimentar uman.

Conform declaraiei europarlamentarului Frédérique Ries, noile reglementări vor reduce impactul negativ asupra mediului cu 22 miliarde de euro – costul estimat al poluării cu plastic în Europa până în 2030.

În ceea ce privește alte produse din plastic, pentru care nu există încă alternative, statele membre vor trebui sa atingă un target de reciclare de 90% până în anul 2029.

Photo by Kip Evans

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre My Straw
Primul pai reutilizabil din România își propune să reducă consumul de plastic. Alcătuit exclusiv din materiale reciclate, paiul My Straw este prietenos cu mediul, și suficient de mic încât să îți încapă perfect în buzunar.