De ce iubim bambusul

Cu toții încercăm să protejăm planeta tot mai mult zilele acestea și este important să știm cum să cumpărăm responsabil și spre ce tipuri de produse și materiale să ne îndreptăm, pentru a preveni sau, cel puțin, minimiza, efectele poluării mediului.

Noi iubim bambusul și considerăm că este o soluție excepțională pentru a înlocui plasticul. Keep cups, periuțe de dinți, recipiente pentru mâncare, obiecte decorative – you name it – bambusul este prezent tot mai des în alegerile consumatorilor responsabili.

sursa: OrganicAuthority.com

De ce este bambusul green choice-ul pentru un mediu încojurător mai sănătos?

Zău, nu este un secret pentru nimeni că Planeta se confruntă cu ceva probleme în ultimul timp, fie că discutăm despre scurgeri de ulei în oceane, despre păduri defrișate integral, sau despre munți de gunoi strânși la marginea orașelor.

Bambusul nu numai că este o alternativă minunată pentru produsele din plastic, de pildă, dar ajută efectiv la vindecarea Planetei.

Regenerează solul și îndepărtează toxinele

Atunci când solul este afectat ca un rezultat al practicilor precare de agricultură, acesta poate deveni infertil. Bambusul este una dintre puținele plante care poate crește și prospera în asemenea condiții.
Mai mult decât atât, ajută la regenerarea suprafeței solului, atunci când frunzele sale bogate în nutrienți cad și se descompun.
De asemenea, îndepărtează substanțele toxice precum mercurul sau plumbul și le fixează în tulpina sa, unde nu mai prezintă un pericol pentru oameni.

sursa: HowitWorks.com

Face aerul “respirabil”

Știm cu toții că plantele, în cadrul procesului de fotosinteză, preiau dioxidul de carbon din atmosferă și emit oxigen, dar un detaliu mai puțin cunoscut este acela că bambusul face asta de 4 ori mai eficient decât majoritatea plantelor.

Se regenerează foarte rapid

Bambusul crește aproape 1 metru/zi!
Ba chiar deține recordul pentru planta care crește cel mai repede. Poți face un hobby din a privi bambusul cum crește. Sigur nu te-ai plictisi.

Se recoltează cu ușurință

Bambusul se poate recolta cu mâna, nefiind necesare mașinării care, prin funcționare, să contribuie la poluarea mediului.

Nu are nevoie de pesticide sau fertilizator

Acesta e un lucru foarte interesant despre bambus. Chiar nu sunt necesare produse chimice pentru favorizarea creșterii sale mai rapide.

Întrebuințări

Construcții

sursa Myanmar Times

Din bambus sunt construite case întregi. Asemenea lemnului, acesta este un compozit cu un bun raport rezistență – greutate. Mai mult decât atât, este rezistent la foc, mai exact, la temperaturi de până la 4000 C. Fiind foarte elastic, bambusul este preferat în special în regiuni predispuse la cutremure. De asemenea, poate fi transportat cu ușurință, datorită greutății sale reduse.

 

Medicină

În China, ingrediente din bambusul negru sunt folosite pentru vindecarea infecțiilor rinichilor.
Frunzele și rădăcina sunt, la rândul lor, utilizate pentru tratarea numeroaselor boli.

 

Bucătărie

Bambusul este folosit în bucătărie, la gătit și pentru gătit.
Rețetele cu bambus sunt întâlnite cel mai adesea în bucătăria asiatică.

Ustensile pentru gătit

Curbura tulpinilor plantelor de bambus de dimensiuni mai mari servește de minune gătitului. În diverse culturi asiatice, supele sunt fierte, iar orezul este gătit direct în tulpina de bambus, deasupra focului.
Mai mult decât atât, din bambus se fabrică o grămadă de obiecte de uz casnic.

Apropo, bețișoarele chinezești din ce credeți că sunt făcute?

Produse cool din bambus

Periuțe de dinți

Iată un exemplu de periuță de dinți eco friendly de la The Bam and Boo Toothbrush.

Reusable cups

O varietate largă de reusable cups alcătuite din bambus găsiți în Librăriile Cărturești.

Iar dacă vă ghidați după principiul “I’m saving the world, so I might as well look good while doing it” – iată ce modele frumoase de căni reutilizabile există pe site-ul celor de la “Perky by nature”

 

My Straw – Bamboo Collection

Nu numai că puteți spune nu paielor din plastic de unică folosință, dar acum găsiți paiele My Straw într-o nouă formă de prezentare: am introdus cutia din bambus. Puțin mai elegantă. Mult mai eco-friendly. Găsiți produsele din noua noastră colecție aici.

 

Bamboo lunchbox

Dacă tot spunem adio plasticului, iată cu ce ne putem înlocui caserola în care ne luăm prânzul la birou.

Lunch box-ul Bento din fibre de bambus este colorat, compartimentat inteligent și prietenos cu mediul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre My Straw
Primul pai reutilizabil din România își propune să reducă consumul de plastic. Alcătuit exclusiv din materiale reciclate, paiul My Straw este prietenos cu mediul, și suficient de mic încât să îți încapă perfect în buzunar.